Short Course “The Development of Islamic Economics” Mahasiswa S3 Ilmu Ekonomi Islam di Universiti Sains Malaysia

By usi_pasca On Tuesday, February 14 th, 2017 · no Comments · In

Dalam rangka menunjang proses belajar mahasiswa Doktor Ilmu Ekonomi Islam dan memperdalam penerapan pembangunan ekonomi islam yang akan diimplementasikan dalam bentuk disertasi, maka prodi Doktor Ilmu Ekonomi Islam Sekolah Pascasarjana Universitas Airlangga bekerjasama dengan Universiti Sains Malaysia untuk menyelenggarakan short course dengan tema The Development of Islamic Economics. Kegiatan ini secara umum bertujuan meningkatkan dan memperdalam kajian ilmu ekonomi islam bagi mahasiswa program doktor ekonomi islam. Short Course ini diikuti 13 mahasiswa prodi Doktor Ilmu Ekonomi Islam, dan laksanakan di Universiti Sains Malaysia pada tanggal 16-20 Oktober 2016.